ONDERHOUDSBEDRIJF
HUIJGEN
WEET WAT JE KRIJGT VOOR JE GELD
BANDENSERVICE
In de transportwereld is de kostprijs van gereden kilometer, prijskwaliteit en de goede service van groot belang. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw banden. Heel eenvoudige acties ondernemen zoals banden op tijd wisselen, uitlijnen, bandenspanning controleren en balanceren kan uw verkeersveiligheid verhogen.
Banden reparaties

De meeste lekke banden kunnen niet worden voorkomen. Controleer de loopvlakken van uw banden regelmatig op vastzittende stukjes glas of andere voorwerpen.

Bandenwissel


U kunt aan de slijtagegraad in de hoofdprofielgroeven zien wanneer uw banden vervangen moeten worden. Slijtagegraad zijn kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk is met deze verhoging moeten de banden verwisseld worden.


Banden balanceren

Het balanceren van de wielen is enkel het in balans brengen van de velg en band. wat dan ook altijd gedaan wordt na het monteren van nieuwe banden.
Banden spanning

Een te lage of te hoge bandenspanning heeft negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Indien uw banden een te lage of te hoge bandenspanning hebben kan dit zelfs de verkeersveiligheid ernstig beïnvloeden.
Button
Button
Button
Button